Πρόσβαση

Διεύθυνση: Τοσίτσα 1
106 82 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 8232950, 210 8847577

Ηλεκτρονική διεύθυνση: ema@culture.gr

Οδηγίες Πρόσβασης με ΜΜΜ

Η πρόσβαση στο Επιγραφικό Μουσείο είναι δυνατή με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Μετρό  🚇

  • Γραμμή 1 (Κηφισιά – Πειραιάς): στάσεις  “Βικτώρια” και “Ομόνοια” και
  • Γραμμή 2 (Ανθούπολη –Ελληνικό): στάση ” Ομόνοια”

Τρόλλεϊ  🚎

  • 2, 3, 4, 5, 11, 13, 14, 15: στάση “Πολυτεχνείο”

Αστικά λεωφορεία  🚍

  • 022, 035, 054, 224, 608, Α7, Β5, Β12, Γ12: στάση “Πολυτεχνείο”
  • Α8 και 622: στάση “Μουσείο”

Υπεραστικά λεωφορεία  🚐

  • Το Μουσείο βρίσκεται πολύ κοντά στην αφετηρία των Υπεραστικών Λεωφορείων του Νομού Αττικής (Πεδίον του Άρεως, οδός Μαυροματαίων) και στο σταθμό “Πεδίον Άρεως” του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου μέσω ραμπών και αναβατορίων, με εξαίρεση το υπερώο του εσωτερικού αιθρίου λόγω έλλειψης ανελκυστήρα. Οι χώροι είναι ελεύθεροι από εμπόδια και το πλάτος των διαδρόμων είναι μεγαλύτερο από 1,5 μ. σύμφωνα με τις προδιαγραφές κίνησης ΑμεΑ.

Υπάρχει χώρος υγιεινής με ειδικές προδιαγραφές (WC ΑμεΑ) στο χώρο του Κέντρου Επιγραφικών Μελετών-Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου, η είσοδος του οποίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 μ. από την κεντρική είσοδο του Μουσείου.

Για τους μη βλέποντες επισκέπτες ή αυτούς με προβλήματα όρασης δίνεται η δυνατότητα αφής σε λίγα επιλεγμένα εκθέματα. Ενημερωτικό φυλλάδιο είναι διαθέσιμο δανειστικά σε γραφή braille (ελληνική) από το χώρο υποδοχής.

Επιτρέπεται η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία συστήνεται η ενημέρωση του Μουσείου τουλάχιστον μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Tα άτομα με αναπηρία και ένας συνοδός αυτών (ο τελευταίος εφόσον οι εν λόγω ανάπηροι έχουν αναπηρία άνω του 80%), ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης, απαλλάσσονται από την καταβολή εισιηρίου με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και Πιστοποιητικού Αναπηρίας Ε.Φ.Κ.Α. (απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕ.Π.Α.) για τους κατοίκους της ημεδαπής ή ανάλογου πιστοποιητικού από αντίστοιχο αρμόδιο φορέα της αλλοδαπής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο