Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα

Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση με τίτλο «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα» που αποτελεί συνδιοργάνωση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος με το Επιγραφικό Μουσείο.

Στην έκθεση, που φιλοξενείται στα δύο μουσεία, παρουσιάζονται αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια της παρουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, μιας από τις αρχαιότερες θρησκευτικές και πολιτισμικές κοινότητες της Ευρώπης, ενώ αναδύεται και το πολυπολιτισμικό παρελθόν της χώρας.

Τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης που χρονολογούνται από τα τέλη 4ου π.κ.ε./π.Χ. έως τον 17ο αι. κυρίως, προέρχονται από τις μόνιμες συλλογές των δύο μουσείων, από τα αρχαιολογικά μουσεία της Αττικής και της Περιφέρειας (Αρχαιολογικά Μουσεία Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης, ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής, Καβάλας – Θάσου, Κυκλάδων, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πόλης των Αθηνών, Χανίων) και από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Η φυσική παρουσία στα εγκαίνια θα είναι με πρόσκληση. Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση σε ζωντανή αναμετάδοση, μέσω διαδικτύου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.jewishmuseum.gr/egkainia-ekthesis-se-zontani-anametadosi-meso-diadiktyoy-lithines-diadromes-istories-apo-petra-evraikes-epigrafes-stin-ellada/

Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαΐου 2022 – 15 Οκτωβρίου 2023
Ώρες κοινού: Επιγραφικό Μουσείο, Τετάρτη έως Δευτέρα, 8.30 – 15.30
Εβραϊκό Μουσείο, Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00-14:30
Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, Αθήνα. Τηλ. +30 210 8232950, +30 210 8847577, ema@culture.gr
www.epigraphicmuseum.gr
Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, Νίκης 39, Αθήνα, τηλ: + 30 210 32 25 582, info@jewishmuseum.gr
www.jewishmuseum.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο