1182

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», διοργανώνοντας τις ακόλουθες ξεναγήσεις:

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 από τις 11:00 έως τις 12:00 η κ. Αναστασία Λουδάρου, αρχαιολόγος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα», η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας και του Επιγραφικού Μουσείου.Εκτίθενται αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια της παρουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, μιας από τις αρχαιότερες θρησκευτικές και πολιτισμικές κοινότητες της Ευρώπης, ενώ αναδύεται και το πολυπολιτισμικό παρελθόν της χώρας.

«Θεραπεύων Φιλοτίμως» είναι ο τίτλος της ωριαίας ξενάγησης που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 από αρχαιολόγους του Μουσείου, όπου θα παρουσιαστεί η δράση των γιατρών στην αρχαιότητα μέσα από επιλεγμένες επιγραφές της μόνιμης έκθεσης.


Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2108232950 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00)Την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος είναι ελεύθερη

Μετάβαση στο περιεχόμενο